X

S-a stins din viață Mircea Diaconu: Boala gravă de care a suferit marele actor

S-a stins din viață Mircea Diaconu: Boala gravă de care a suferit marele actor. Mircea Diaconu a murit la 74 de ani în această dimineață, a anunțat România TV.

Potrivit sursei citate, Mircea Diaconu suferea de cancer, el fiind internat la Institutul Fundeni. Printre lacrimi, Norica Nicolai a confirmat informația la România TV. „Mi-e greu să mai spun ceva”, a spus Norica Nicolai.

Trupul neînsuflețit al actorului Mircea Diaconu va fi depus luni, între orele 12.00 și 16.00, la Teatrul Nottara, unde apropiații vor putea veni să-i aducă un ultim omagiu. Înmormântarea va avea loc marți, la cimitirul din Săftica.

CITEȘTE ȘI: Artistul român care s-a stins din viață la doar 48 de ani: Moartea i-a fost provocată de un AVC

Cine a fost Mircea Diaconu

Mircea Diaconu (n. 24 decembrie 1949, Vlădești, Argeș, România) a fost un actor, om politic și fost profesor la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică Ion Luca Caragiale din București, fost director al Teatrului „Nottara” din București (a demisionat în noiembrie 2011, fiind declarat în conflict de interese în urma acțiunii penale a Agenției Naționale de Integritate deoarece cumula două funcții publice, acuzație dovedită ulterior ca fiind falsă).

A fost membru în Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) până în 2004 din partea PD, senator din partea PNL din 2008 până în 2012, europarlamentar independent, membru al Grupului ALDE și vice-președinte al Comisiei pentru Cultură și Educație din 2014 până în 2019.

Regretatul actor a absolvit Liceul la Câmpulung Muscel în 1967 și IATC I.L. Caragiale din București în 1971. A debutat în 1970, la Teatrul Bulandra, cu Harfa de iarbă de Truman Capote.

CITEȘTE ȘI: Helmut Duckadam a lăsat instruncțiuni specifice legat de înmormântarea lui: Ce și-a dorit eroul de la Sevilla

Debutul în cinematografie a avut loc în 1971, cu filmul „Nunta de piatră”, după Ion Agârbiceanu, în regia lui Dan Pița.

În 1972, a fost angajat, de către Liviu Ciulei, la Teatrul Bulandra, unde a rămas până în 1982, când a devenit actorul Teatrului Nottara. A fost primul actor din România care și-a dat demisia, devenind liber profesionist (1990), pentru ca apoi să revină în teatru ca angajat în 2001.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro